Trump nog steeds aan kop

We hebben in Nederland soms best spannende verkiezingen. Het gaat dan nek aan nek tussen bijvoorbeeld de PvdA en de VVD. In Amerika werkt dat wat anders. Zoals je weet kiest men daar direct een president. En nu zijn ze alweer een tijdje campagne aan het voeren voor de opvolger van Barack Obama.

Het gaat deze keer alleen iets anders dan de voorgaande jaren. Het veld wordt namelijk gedomineerd door een man met geen politieke ervaring en geen sponsors. Een zakenman die al een paar keer failliet ging in zijn leven. Een man die absoluut geen blad voor de mond neemt en niet politiek correct is. Ik heb het natuurlijk over Donald Trump. Donald Trump heeft een boekje gevonden met alle “dont’s” voor presidentskandidaten en hij doet ze allemaal. Het verrassende is natuurlijk dat hij ondanks dat ontzettend hoog in de peilingen staat.

Er is een grote groep republikeinen die zich kan vinden en de benadering van Trump, en dat is een hele grote verrassing in Amerika. Waar men een half jaar geleden nog dacht dat Trump’s deelname een slechte grap was, daar houden ze er nu toch echt rekening mee dat hij weleens de grootste kan gaan worden. Of Amerika klaar is voor Trump durf ik niet te zeggen, wat ik wel weet is dat Trump niet op een antwoord wacht.

politiek, donald trump, amerika